output_48c0L3.giftitle

Обиколката на България под въпрос до последно

Гласят директор от Босна и съдии от Сърбия за колосъстезанието
Обиколката на България под въпрос до последно
Новият шеф на БКС: Не носим отговорност за провеждането и

30.07.2015
България е изправена пред угрозата за втора поредна година да остане без най-престижното си колоездачно състезание – Обиколката на страната. За това за пореден път алармираха от новото ръководство на колоездачния съюз, което все още очаква съдебно решение за встъпването си в длъжност.

Както е ясно, през 2014 г. за пръв път в 90-годишната история на Обиколката

състезанието

не се проведе

като бе отменено ден преди старта. Тогава съдийската колегия отказа да работи без да бъдат уредени финансовите задължения на предишното ръководство на съюза в лицето на Петър Бончев. Последният бе сменен с Евгени Димитров като председател от Общото събрание на БКС, но продължава да изпълнява длъжността си, благодарение на съдебни хватки и процедури.

"Регистрацията на новото ръководство се бави. Имаме спечелено дело и сме убедени, че истината ще излезе наяве. Притеснява ни липсата на финансов контрол на предишното ръководство”, сподели Димитров. Вчера той свика нарочна пресконференция, на която обяви, че новото ръководство не носи отговорност по организацията и провеждането на Обиколката на България.

„Ние не отказваме да съдийстваме, но никой не ни е потърсил”, обяви и Веселин Михайлов, председател на съдийската колегия и дългогодишен директор на надпреварата.

Тазгодишното издание на едно от най-старите колосъстезания в Европа е планирано да се проведе

от 30 август до 3 септември

и да включва 5 етапа. Месец преди старта му обаче не се знае маршрутът, за директор е бил посочен човек от Босна и Херцеговина, а съдии ще се вземат от Сърбия и Румъния.

„Това са неща, които научаваме от клубовете по етапните градове Нова Загора, Пловдив, Трявна, Сливен и Велико Търново. Аз самият отговарям за етапа Пловдив – Троян, но не знам по кой път колоната трябва да напусне родния ми град”, сподели Тодор Колев, президент на КК „Хемус 1986”.

Говори се още, че в колоезденето ни има два допинг случая на състезатели на клубно ниво, които все още не са оповестени официално, заради течащата процедура.

Източник: Монитор

Facebook comment