output_48c0L3.giftitle

ПОБЕДИТЕЛЯТ В КОЛОЕЗДАЧНАТА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ РЕШИ В СЛИВЕН

Сливен и Нова Загора ще са два от градовете-домакини на тазгодишната колоездачна обиколка на България. Надпреварата започва на 29 август и приключва на 3 септември.

В 64-тата Международна колоездачна обиколка на България ще участват 120 състезатели от 20 отбора – 4 български и 16 чужди. Евгени Балев - победител в обиколката, и Петър Байчев ще са сливенските надежди за добро представяне в надпреварата.

Обиколката на България стартира на 29 август с пролог в Нова Загора. В Сливен около 18 ч. на 2 септември ще е финалът на „кралския" четвърти етап, когато се очаква да се реши и съдбата на цялото състезание. Това съобщи днес пред журналисти Мартин Грашев – генерален секретар на Българския колоездачен съюз.

Етапът с дължина 195 километра е от Трявна, през Елена и Котел, до Сливен. В Сливен колоната ще премине по улиците „Елисавета Багряна", „Христо Ботев", „Братя Миладинови" и „Цар Симеон", а финалът ще е на новата улица до кметството. Очаква се победителят в етапа да финишира малко след 18 часа. Улиците в Сливен, по които ще премине колоната, ще останат затворени около час – до финиширането на последния колоездач.

Общината поема разходите по настаняването на цялата група - над 250 души, както и наградния фонд за етапа в Сливен и част от общите премии на обиколката. На следващия ден – 3 септември, от същото място ще тръгне и последният етап: Сливен – Гурково – Велико Търново.

Източник: http://slivenpress.bg

Facebook comment