output_48c0L3.giftitle

Покидов от "Катюша" облече жълтата фланелка в Обиколката на България

Руският колоездач Максим Покидов от континенталния отбор на "Катюша" облече жълтата фланелка след пролога в Обиколката на България, която стартира днес в Нова Загора.

Състезатели от 20 отбора, сред които четири български, застанаха на старта. Прологът включваше 20 обиколки с обща дължина 20 километра, като на 5-ата, 10-ата, 15-ата и 20-ата обиколка се състояха спринтове и победителите в тях взеха специалните фланелки.

Покидов взе жълтата на лидер в състазанието. Алойз Канковски от "Уърпул" спечели зелената фланелка, която се носи от най-добрите спринтьори. Григорий Стайн от Seven riders облече фланелката на червени точки, а бялата фланелка за най-добър млад състезател отиде при Олег Земяков от казахския тим Vino 4ver.

Утре започва същинската част на Обиколката на България с първия етап, който стартира в Нова Загора и финишира пред обновената спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

Колоездачите ще направят почетна обиколка в залата, където ще е и награждаването след края на 124-километровата отсечка.

Facebook comment